GRATIS VERZENDING voor Frankrijk, België en Nederland zonder minimum afname

Vrijetijdsdetectie, van droom tot werkelijkheid

Geplaatst door tony lesage op

Vrijetijdsdetectie,

Hier is het verhaal van een onvoorwaardelijk project ...

Ik ben Tony, ik woon in Charente Maritime en ben al jaren gepassioneerd door vrijetijdsdetectie.
Vrijetijdsdetectie is een vrijetijdsactiviteit die in Frankrijk en de rest van de wereld steeds meer enthousiastelingen krijgt. Het wordt voornamelijk buitenshuis beoefend, hoewel soms met bepaalde verzoeken wordt geconfronteerd, opgravingen worden uitgevoerd in kelders, ondergrondse of zelfs op historische plaatsen zoals kastelen, deze wordt bijvoorbeeld vaak uitgevoerd door professionals van de prospectie. Maar ongeacht de locatie van prospectie, is het verplicht om toestemming te vragen aan de eigenaar van het pand. 
Voor het uitoefenen van deze vrijetijdsbesteding is geen enkele opleiding of vergunning vereist, afgezien van de toestemming van de eigenaar, mogelijk van het stadhuis als u besluit om op de stranden te zoeken, maar heel vaak in geval van verbod op onderzoek op de stranden, een bevel van het gemeentehuis wordt weergegeven.
Dit is het geval op de invasiestranden omdat het voor jou als voor de wandelaars van deze stranden te gevaarlijk zou zijn om de ontdekking te doen van een begraven schelp uit de 2e wereldoorlog.

Mijn eerste stappen in vrijetijdsdetectie

In het begin ging ik af en toe met mijn Garrett ACE 150 op velden een beetje ver van huis om mijn vrije tijd te oefenen. Maar het gebrek aan vondsten en de instapdetector die ik bezat, ontmoedigde me al snel en ik legde deze ontluikende passie opzij.

Tot de dag dat ik vele jaren later verhuisde, nog steeds in mijn regio maar in een klein landschap omringd door velden en bossen, de ideale plek voor het ontdekken van recreatie wetende dat dit dorp een rijk historisch verleden had. Dus kocht ik een nieuwe TEKNETICS (T2) -detector die op dat moment de nummer 1 in de verkoop was, het was de best verkochte high-end detector ter wereld. Werkend op een frequentie van 14 kHz en uitgerust met een schijf van 27 cm blonk hij uit op elk type terrein, zelfs op het strand.
Vanaf dat moment kon ik deze hobby serieuzer nemen en een begin maken met het overzien van de bossen en de immense velden die het dorp omringden.
 
De vondsten waren er eindelijk en ik begon plezier te hebben, plezier dat ik wilde delen met andere enthousiastelingen. Daarom opende ik een youtube-kanaal gewijd aan het opsporen van hobby's “Project Treasure Detection & Hunter”, deelde ik mijn video's een paar jaar en deelde ik ook mijn uitstapjes op de discussieforums.
En zo begon het allemaal, mijn meerdere uitwisselingen op de forums op een dag opende een deur voor mij die sindsdien niet meer is gesloten ... inderdaad die dag had ik nog een video op dit forum gepost en riep een lid naar me en vertelde me dat mijn video echt goed was, maar aan de andere kant dat ik de schop moest vervangen ... (op dat moment had ik een kleine opvouwbare militaire schop die niet erg praktisch was voor dit gebruik omdat het de achterkant brak).
Ik nam het op het eerste gezicht aan en zei tegen mezelf dat het een zaadje in mijn hoofd had geplant dat na verloop van tijd uiteindelijk ontkiemde.
Een paar weken later presenteerde ik in video een schop van mijn fabricage (ter info ben ik een boilermaker-lasser van beroep). Deze graafmachine was zeer succesvol in de gemeenschap, ik was geslaagd in mijn uitdaging.
  
Alles had daar kunnen eindigen, maar op een mooie dag ontving ik een bericht van een detectiewinkel, de persoon genaamd Cédric (C2M-detectiewinkel) legde me uit dat hij mijn video had gezien en dat hij dat was op zoek naar een nieuwe graafmachine.
Hij was inderdaad op zoek naar een stevige schop voor recreatieve detectie, want zoals elke detector weten we hoe pijnlijk het is om je schop te breken tijdens een uitje ...
Na een lang telefoongesprek kwamen we een paar weken later bijeen.
Ons interview was rijk aan ideeën, net als ik wilde hij accessoires aanbieden die anders waren dan normaal en die we in vrijetijdsdetectiewinkels aantroffen.
Omgaan met de Amerikaanse gigant Garrett en goedkope Aziatische productie is niet eenvoudig ...
Uit de presentatie van mijn schop ontstond de gemeenschappelijke wens om een graafmes te maken, iets dat ik vrij snel kon bereiken en vervolgens presenteerde ik ook de vervaardiging van een houweel ... zonder dat ik het wilde. het project was geboren.
  
Maar de weg was lang, vanaf de fabricage van de eerste graafmachine (2016) tot de opening van mijn online winkel (2019) duurde het 3 jaar, 3 lange jaren van reflectie, van gezamenlijk ontwerp, van prototypeproductie. om eindelijk het avontuur van ondernemerschap aan te durven.
En hier ben ik vandaag, januari 2019, de datum van de opening van de online winkel TATANKA Detection https://tatanka-detection.com/ hoe een opeenvolging van kleine dingen, van vergaderingen je op een dag tot iets onverwachts kan leiden. Zonder deze 2 mensen (het forumlid en Cédric van C2M Detection) wat mijn verhaal zou zijn geweest ...
8 juni 2019, datum van mijn eerste deelname aan een detectierally (Rallye du Limouzi) en meer als exposanten. Ik kon eindelijk de mensen ontmoeten met wie ik communiceerde via een tussenliggend scherm.
Hierdoor kon ik de verschillende accessoires die in mijn winkel verkrijgbaar zijn, bekend maken en verschillende vertegenwoordigers van de vereniging voor vrijetijdsdetectie ontmoeten.
Aan het einde van deze dag had ik een paar verkopen gemaakt, maar bovenal werd ik uitgenodigd voor 3 andere detectiebijeenkomsten die de komende maanden zouden plaatsvinden.
Ik weet dat de weg om mijn winkel bekend te maken lang zal zijn en bezaaid met valkuilen, maar het is de moeite waard om ondernomen te worden.
Hier hoop ik te zijn dat aan het begin van wat mijn nieuwe passie is geworden, creëren, produceren, nieuwe accessoires voorstellen voor deze prachtige hobby, het opsporen van hobby's.
Bedankt iedereen.
Tony
TATANKA-detectie

deel dit artikel


GRATIS VERZENDING Mondial Relay

GRATIS VERZENDING Mondial Relay

Verzending binnen 1 à 2 dagen

14 DAGEN

14 DAGEN

Geldteruggarantie

99% TEVREDEN

99% TEVREDEN

Onze klanten hebben ons beoordeeld met 4.8 / 5

VEILIGE BETALING

VEILIGE BETALING

SSL-coderingstechnologie

Nederlands nl

Een cadeau voor jou


Krijg 5% korting met de code

CODEER HIER

Ik profiteer er van!
X